Tipah & Shaklee

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah. Akhirnya ,jari jemari yang tak berapa nak runcing nie Mengorak langkah untuk berkongsi kisah " Tipah & Shaklee"

Kisahnya bermula ketika Tipah disahkan Mengandung anak sulong pada tahun 2014 ,bulan Mac tak silap. Hihi engat- engat lupa daa.

Ditakdirkan mengandung ketika Praktikal Sem akhir pengajian. Tipah praktikal di sebuah Kilang Proses Air di Langkawi. Selama 3 bulan.

So, Tipah terpaksa ulang alik dari Langkawi ke Uitm Shah Alam untuk sempurnakan Projek atau thesis Sem akhir. Dengan itu, Tipah merisaukan anak dalam kandungan, kepenatan dan keletihan melanda sampaikan tertidur ketika bekerja.

Pada suatu hari,Tipah terfikir, sebaiknya aku mencari suplemen untuk anakku dan diri ku jugak. Sebelum nie memang sangat anti betoi la dengan suplemen, sebab mind set time tu, cukuplah zat dari makanan ,sayur- sayuran dan buah- buahan.

Tapi bila keadaan begini, terpaksa Tipah mencari makanan tambahan selain makanan sunnah. Tipah mula tanya rakan kerja, searching kat google ,dan semestinya mintak Petunjuk DariNya.

Nak dijadikan cerita, Tipah dijemput oleh kawan suami untuk berbuka puasa dirumahnya. Dari situlah Tipah dapat keyakinan terhadap produk Shaklee. Isteri kepada kawan suami yang mempelawa Esp untuk minum. Katanya dia amalkan sejak mengandung anaknya,ketika itu anaknya umur lebih kurang 8 bulan. Anaknya nampak sihat,gebu dan putih.

Tipah makin yakin ,shaklee menjadi pilihan, Tipah google lagi untuk mendapat keyakinan . Dari segi kehalallan,ternyata setiap tahun sijil halal Shaklee diperbaharui. Memang Terbaiklah.

Bincang dengan suami,suami bersetuju membeli untuk anak dalam kandungan dan untuk Tipah lebih bertenaga dan Badan sihat.
Alhamdulillah Tipah beli dengan harga pasaran. Time tu tak tahu lagi yang harga ahli sangat jauh lebih murah.

Tapi. Tipah jarang amek suplemen nie,bukan apa salah satu sebab memang tak suka pil atau ubat. Panadol pun boleh kira berapa biji pernah makan, sebab memang tak suka ubat. Hari demi hari berlalu dengan begitu sahaja tanpa amek suplemen tu.

Sampai satu masa,Tipah kena hadirkan diri ke Uitm Shah Alam untuk siapkan projek disana. Pada bulan 7 tak silap. Time pulak bulan Ramadhan. Allahurobbi dugaan sungguh. Tipah bawak semua vitamin tu, hanya konsisten ostematrix,iaitu pil kalsium,sedar akan pentingnya kalsium.

Vitamin lain tipah kadang ambil kadang tak. Sampaila habis Viva iaitu perbentangan last projek, semua settle kembali ke sisi suami yang tercinta di Langkawi. SayangKu Kapten Zikri ,Dialah yang paksa Tipah makan,
Dah beli mesti makan katanya,kesian anak.

Tipah makan sampaila tanggal 24/11/2014. Akhirnya Anak dalam kandungan Tipah selamat dilahirkan, bayi yang bersih ,tiada sebarang kulit kering atau kotoran. Mesi di bilik tegur cantiknya bayi kamu.
Alhamdulillah.Allah mudahkan bersalin. Sampai dihospital dah buka 5cm.

Lahirnya baby Shaklee. Sejak tua Tipah jatuh cinta dengan produk Shaklee. So. Bersambung berpantang ditemani Shaklee.
Apa yang tipah dapat sebelum dan selepas ambil Shaklee masa mengandungemang sangat Ohsome.

👉malam selalu krem,lenguh bangun pagi,suami la tukang urut
👉Tipah kerap selsema,muka kusam dan berbiji
👉mesi kata baby kurang berat
👉sembelit,susah membuang,terpaksa bertapa dalam toilet
👉cepat kebas kkalau duduk lelama
👉cepat letih,cepat marah dan stress
👉selalu mengantuk dan rasa malas
👉kuat makan dan malas minum air

Tapi selepas Tipah amek shaklee, Alhamdulillah segala masalah beransur hilang dan dipermudahkan Bersalin. Tipah ambil shaklee dah kandungan 5 bulan. Rasa dah lambat Tapi tetap bersyukur Allah Temukan Produk Hebat nie.

Alhamdulillah.setakat itu sahaja perkongsian Tipah & Shaklee.

Benarlah ,Jangan mebenci sesuatu sebenci- bencinya, mungkin satu hari nanti akan menjadi kesukaan kamu.

Hihi. Dulu anti sekarang Love.
I love Shaklee.


#ShakleeLover.#SihatSelamatBerbaloi

Berminat nak rasa Keberkesan Shaklee boleh Roger Tipah yer.
Whatsapp 011-35212769.

posted from Bloggeroid

CONVERSATION

1 comments:

Back
to top